Публикации

Лечение с ледена вода

Според някои здравето и красотата са нещо скъпоструващо и непостижимо. Напразно! Лечението с ледена вода, с лед и студ е повече от достъпно

Необходимо е само трепетно отношение към своето здраве и желание да се променим в положителна посока…

Скъпоценната капка

Отдавна не е тайна, че водата, превърната в лед и след това разтопена отново, променя структурата си и става природно лекарство. Биоенергийните свойства на разтопения лед в пъти превишават свойствата на обикновената чиста питейна вода. Те въвеждат в организма ред на информационно ниво, като го изчистват и подмладяват.

Има различни начини за получаване на пълноценна вода от разтопен лед. Но базовото и лесното е просто да замразим и размразим филтрирана питейна вода. За целта тя се прецежда през памучен плат без фигури, изпран, изгладен и сгънат на 4 слоя. Платът трябва да се пере веднъж седмично ръчно без използването на химически средства. Може да се изварява, ако тъканта пожълтее. Така приготвената вода от разтопен лед преди всичко се пие – това е основното ѝ предназначение. Започнете с една чаша на гладно сутрин и завършвайте вечер с още една. С тази вода могат да се приготвят всякакви отвари и настойки, чай и кафе (употребата на тези напитки трябва да е разумна). Имайте предвид, че преваряването снижава лечебните й свойства.

Водният кристал

Сам по себе си, ледът също е лечебен. Малцина знаят, че той може да екстрахира от растенията полезните вещества, създавайки ефективни и съвършено безвредни аналози на хомеопатичните средства. Красавиците от древността са използвали кубчета лед в козметиката, като обтривали лицето и областта на деколтето.

За да приготвите козметично средство, напълнете с чиста вода съда за приготвяне на лед приблизително на една трета и оставете водата да замръзне. След това поставете във всяка формичка по парченце киви или ягода, малина, праскова; можете да сложите и листенца мента, маточина, копър, парченца краставица или домат. Всеки лечебен зеленчук или плод може да се превърне в „хомеопатичен лед“. Използвайте хомеопатичните ледени кубчета за обтриване на лицето и врата, ръцете и областта на деколтето. Замразеното растение ще предаде свойствата си и на леда.

Сухо моржуване

Този метод е много по-безопасен от традиционното моржуване, тъй като не изисква разголване на цялото тяло. Облечете се добре, но имайте предвид възможността напълно да се събуете – без обувки и чорапи. Задачата е първо да се активизира кръвообращението, т.е. 15-20 мин. се разходете в студа в максимално за вас темпо. След това се събуйте и преминете по неутъпкан, чист, но не прекалено дълбок сняг. Термичните и тактилните рецептори на стъпалата ще работят на пълни обороти.

Резултатите от процедурата поразяват. Доказано е, че сухото моржуване, или ходенето по снега боси, е много по-полезно от традиционното потапяне в замръзнали водоеми. Най-важното в процедурата е времето. Ако сте здрави и закалени, обуйте се след минута (приблизително след 40 – 50 крачки), в останалите случаи – след 20 крачки. Ако сте над 55 години, започнете с 10 крачки (толкова се препоръчват и за децата). Можете да добавяте по пет-седем стъпки след всеки три разходки. Важно е също редовното провеждане на процедурата. Моржувайте не по-рядко от веднъж през ден. След като достигнете сто стъпки (това, разбира се, е подвиг!), не увеличавайте повече времето.

Магическото кубче

Водата е не само универсален разтворител и една от могъщите стихии. Тя е и всепроникващ информационен носител, единен за човека и за Висшите сили. И това й свойство не само може, но и трябва да се използва.

В моменти на душевен подем, когато сте в добро настроение, вземете чаша питейна вода и й разкажете всичко, което се е натрупало в душата ви, но само хубавите неща. Говорете от първо лице в сегашно време: „Аз съм красива и стройна, чувствам се прекрасно, мога да се обличам така, както ми харесва, здрава и жизнерадостна съм“. (Мъжете съответно говорят от свое име.)

Внимание – само в моменти на добро настроение! Не жалете времето, говорете повече и обезателно на глас. След това замразете водата във форми за лед.

В периоди на униние и болести вземайте по кубче от тези „златни запаси“ и разтворете в чаша с напитка, но в никакъв случай не варете! Тази вълшебна вода е вашата панацея. Имайте предвид, че биоенерготерапевтите са изчислили точния обем вода, който можете да „наречете“ еднократно – да не превишава 273 мл.

Благодарствената молитва при създаването на запасите от вълшебен лед също няма да навреди

Студените и контрастните душове могат да снижат и стабилизират теглото, да подобрят общата устойчивост на организма към заболявалия. Активизират капилярното кръвообращение и подмладяват.

Гимнастиката пред отворен прозорец е много полезна. Направете 3 – 5-минутна загрявка, след това отворете широко прозореца, затворете вратата в стаята (за да няма течение) и в активно темпо се занимавайте 10 – 15 минути. Затворете прозореца и завършете с разтягане.

Източник: ayzdorov.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *