Публикации

5 съставки, които тровят мозъка

Недостигът на хранителни вещества не е достатъчен, за да подлуди съвременния човек, но има някои неща, които биха могли да го направят за кратък период от време

мозъка

Тези съставки, които разрушават червата, увреждат черния дроб, отравят и разболяват мозъка, са продукт на човешкия „безкраен гений“. Те са в състояние напълно да унищожат способността ни да мислим ясно.

Съставки, които отравят мозъка

Избягвайте напълно тези 5 съставки и ще видите как мозъчната ви функция се подобрява.

Глутен

Глутенът е протеинова молекула, която се намира в пшеницата, ечемика, ръжта, камута и лимеца. Този лепкав протеин се прилепва към стените на тънките черва на човека. Това може да доведе до заболявания на храносмилателната, имунната и нервната система. Цьолиакията е най-често срещаното стомашно-чревно разстройство, свързано с чувствителност към глутен. Съществува обаче и състояние, наречено нецелиакална чувствителност към глутен. Тя е основният фактор, водещ до възпалителни заболявания на мозъка и нервната система.

Изследванията показват връзка между чувствителността към глутен и нарушенията във всяка част на нервната система, включително мозъка, гръбначния мозък и периферните нерви. Установено е, че глутенът предизвиква психични разстройства, когнитивни нарушения, деменция и почти всяко друго неврологично разстройство.

Изкуствени подсладители

Независимо дали става въпрос за аспартам (E951), сукралоза (E955) или захарин (E954), изкуствените подсладители, толкова популярни, защото са с „нулеви калории“, тровят мозъка от десетилетия. Аспартамът е комбинация от химикали като аспарагинова киселина (аминокиселина, която има стимулиращ ефект върху мозъчните клетки), метанол и фенилаланин. И когато съставките се комбинират, той се превръща в мощно химично вещество, което причинява мозъчни тумори.

Консумацията на аспартам причинява различни симптоми, включително пристъпи на тревожност, неясен говор, депресия и мигрена. Този и други изкуствени подсладители се добавят най-вече към газирани напитки, кисели млека, дъвки, различни сосове, подсладители за кафе под формата на прахообразна сметана, инстантни зърнени закуски и ароматизирани води.

Мононатриев глутамат (E621)

Мононатриевият глутамат е форма на концентрирана сол, която се добавя към храните за подобряване на вкуса. Той заблуждава вкусовите рецептори да мислят, че храната е вкусна, но тъй като мононатриевият глутамат е екситотоксин, стимулира мозъка да произвежда излишни количества допамин, хормонът на доброто настроение, който, когато се произвежда в големи количества, причинява пристрастяване като към наркотик. За съжаление, добрите чувства не траят дълго, за разлика от страничните ефекти, свързани с приема на мононатриев глутамат. Екситотоксините причиняват мозъчни увреждания и неврологични заболявания, включително болестта на Паркинсон, болестта на Алцхаймер, деменция, множествена склероза, лупус и други.

Бъдете внимателни, когато купувате различни фабрично произведени храни и не купувайте продукти, за които е указано, че съдържат мононатриев глутамат, който често е обозначен като E621. Този подобрител на вкуса и консервант обикновено може да се намери в колбаси, полуфабрикати, консервирано месо и риба, подправки, инстантни супи, различни сухи закуски (снаксове, крутони и др.), сосове, майонеза и много други.

Рафинирана захар

Рафинираната захар се е превърнала в един от най-широко консумираните продукти, използва се като съставка в готвенето, добавя се към чай и кафе и се среща в много преработени храни. Но наред с популярността си, тя е и една от най-опасните храни. Постоянната ѝ консумация е свързана с много различни здравословни проблеми. Рафинираната захар просто отравя мозъка ви.

Редовната консумация на рафинирана захар потиска мозъчно-производния невротрофичен фактор (BDNF), много важен растежен хормон за мозъка. BDNF води до образуването на нови връзки между невроните в мозъка, което е жизненоважно за функциите на паметта. Проучванията показват, че ниските нива на BDNF при пациенти с депресия и шизофрения, както и консумацията на захар, могат да влошат състоянието им, като допълнително намалят нивото на този хормон.

Рафинираната захар също така увеличава възпалението, което може да доведе до храносмилателни проблеми и отслабена имунна система. Ако възпалението стане хронично, то може да доведе до повишен риск от депресия и шизофрения. Д-р Иларди, доцент по психология в Университета на Канзас, винаги насърчава пациентите с депресия да спрат напълно рафинираната захар, а тези, които следват съвета му, съобщават за значителни подобрения в умствената яснота и настроението.

Флуор

Добавянето на флуор към общественото ни водоснабдяване е може би едно от най-опасните начинания по отношение на нашето здраве. Флуоридът е особено вреден за мозъка.

Мрежата за действие срещу флуорида (FAN) съобщи за проучване, което установява, че флуоридът е пряко свързан с по-ниския коефициент на интелигентност. Едно проучване, спонсорирано от УНИЦЕФ, установи, че коефициентът на интелигентност е намален до едва 0,88 мг/л флуорид – нивото на флуорид, което се намира в обществените системи за питейна вода и се счита за оптимално. Изводът е ясен: умишлено ни тровят.

FAN също така заяви, че 34 проучвания са свързали флуорида с намалени нива на IQ при хората, докато други проучвания го свързват с нарушения в обучението и паметта, увреждане на мозъка на плода и променени психофизиологични функции.

Тези 5 съставки, отравящи мозъка и вредни за здравето, могат да бъдат елиминирани от диетата сравнително лесно с правилната мотивация и знания.

Източник: www.healthwaters.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *